Nyheter

Beijer Byggmaterial förvärvar konkurrent

Michael Flood, Jens Karlsten, Fredrik Sölve, Geir Thomas Fossum och Peter Sjögren från 100 % Proffs och Beijer Byggmaterial

Beijer Byggmaterial AB har tecknat avtal om att förvärva byggmaterialhandlaren 100% Proffs Trä & Byggvaror AB med två tillhörande anläggningar i Stockholmsområdet. 100% Proffs Trä & Byggvaror är idag medlem i Woodykedjan.

Beijer har sedan tidigare totalt 16 byggvaruhus och 2 logistikcenter i Stockholmsområdet och med det nya förvärvet förstärker Beijer sin närvaro med ytterligare två byggvaruhus och får en ännu bättre geografisk täckning.

100% Proffs har blivit ett starkt varumärke bland byggproffsen i Stockholmsområdet. Anläggningarna som ligger i Bandhagen och i Rotebro har cirka 50 medarbetare och riktar sig enbart mot proffskunder i Stockholmsområdet. Bolaget har under senare år drivits framgångsrikt och haft en stark utveckling med engagerade medarbetare, många nya byggkunder och projekt.

Anläggningar i Bandhagen och Rotebro

– Jag är mycket glad över att önska nya kollegor och filialer varmt välkommen till Beijerfamiljen. 100% Proffs två anläggningar i Stockholm passar väl in i vår offensiva tillväxtstrategi. I likhet med Beijer fokuserar 100% Proffs på lokala hantverkare och våra nya kollegor har lyckats mycket väl med sin strategi. Vi är mycket imponerade över den position som 100% Proffs har skapat i marknaden. 100% Proffs drivs med fokus på nöjda kunder med hjälp av kompetent och engagerad personal i kundmötet. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten vidare tillsammans med gänget i Bandhagen och Rotebro, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial, i ett pressmeddelande.

-Valet av Beijer som ny ägare har varit relativt enkelt, ett modernt drivet företag med stora konkurrensfördelar, alltid i framkant när det gäller byggmaterial och tjänster. Beijers avsikt är att fortsätta driva 100% Proffs som tidigare, med större kapacitet och uthållighet som motsvarar marknadens förväntningar inom områden som hållbarhet, digitalisering och logistik, säger Fredrik Sölve vd på 100% Proffs.

Tillsammans med 100% Proffs kommer Beijer bidra med en utvecklad tjänsteportfölj till proffsmarknaden samt erbjuda befintliga 100% proffs-kunder möjligheten att ta affärer både i och utanför Stockholm, via Beijers butiksnätverk.

Tar över i april 2022

100% Proffs ska fortsatt drivas av det lokalt starka och engagerade teamet, men med uppbackning och utvecklingsmöjligheter inom hållbarhet, digitalisering och logistik som Beijer kan erbjuda.

-Jag är mycket glad att komplettera vårt redan starka filialnätverk i Stockholm med ytterligare två filialer, 100% Proffs har precis som Beijer fokus på den professionella byggkunden och jag är övertygad om att 100% Proffs kunder kommer att uppskatta att få tillgång till Beijers breda och starka tjänste- och logistikerbjudande och inte minst ett brett filialnätverk i Stockholm och övriga Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Stockholms vassaste kunderbjudande till stadens alla byggproffs tillsammans med alla nya medarbetare på 100% proffs, säger Jens Karlsten, Regionchef på Beijer Byggmaterial AB, i pressmeddelandet.

Övertagandet är planerat till april 2022