Nyheter

Björn Wellhagen lämnar Sveriges Byggindustrier

Björn Wellhagen.

Björn Wellhagen lämnar Sveriges Byggindustrier och blir  ny vd för Mäklarsamfundet.
Han kommer närmast från tjänsten som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier.

Mäklarsamfundet är Sveriges äldsta och största bransch- och medlemsorganisation för fastighetsmäklare. Det övergripande målet för Mäklarsamfundets verksamhet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för en väl fungerande bostadsmarknad för branschens aktörer och för Sveriges bostadskonsumenter.

I uppdraget som VD ligger bland mycket annat att vidareutveckla Mäklarsamfundets synlighet, omvärldsrelationer och göra organisationens och fastighetsmäklarbranschens röst ännu starkare i media och debatt.

– Jag tycker att det är inspirerande och roligt att ha fått förtroendet att driva vidare Mäklarsamfundets roll som samhällsaktör , säger Björn Wellhagen i ett pressmeddelande.

Björn Wellhagen har arbetat med bygg- och bostadsfrågor i 30 år. Björn kommer närmast från en tjänst som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. Dessförinnan har Björn arbetat på bland annat Regeringskansliet, olika myndigheter, organisationsvärlden och i egen verksamhet.

– Behovet och nyttan av ökad rörlighet på bostadsmarknaden är en framträdande fråga som jag arbetat med länge, nu får jag möjlighet att bredda perspektivet till bostadsaffären och de värden den skapar för konsumenten samt visa på vikten av mäklartjänsten och dess kvalitativa innehåll. Det upplever jag som en spännande utveckling, fortsätter Björn Wellhagen.

Han tillträder tjänsten som VD för Mäklarsamfundet den 1 maj 2018.