Nyheter

Bostadspriserna <br/> har stabiliserats

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade mellan november och december, medan villapriserna sjönk 1 procent. Under de senaste tre månaderna har priser på både bostadsrätter och villor klättrat. Det visar statistik från mäklarstatistik.se på

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna stigit 1 procent.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 20 procent samtidigt som villapriserna har stigit 10 procent.

”Årets sista månad redovisar en något splittrad prisutveckling i storstadsområdena, vilket i sig inte är ovanligt för denna period. Summerar vi helåret har både bostadsrätter och villor återhämtat sig kraftigt. Bostadsrätterna har i snitt ökat med hela 20 procent i riket och 10 procent i riket för villor”, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i en kommentar.

För 2010 ser han en mer odramatisk prisutveckling, under förutsättning att marknaden inte drabbas av ökad osäkerhet beroende på konjunktur, ränteutveckling och valrörelsen.

Affärsvärlden/Direkt