Byggmässan Göteborg

Byggmässan är tillbaka i Göteborg

Linnéa Sörensson, Event och Marketing Specialist för Byggmässan i Göteborg som arrangeras 26:e och 27:e april.
Linnéa Sörensson, Event och Marketing Specialist för Byggmässan i Göteborg som arrangeras 26:e och 27:e april.

Under två dagar i slutet av april kommer en hel hall i Prioritet Serneke Arena i Göteborg att fyllas med montrar, scener, seminarier och maskinpark. Byggmässan i Göteborg är tillbaka efter fyra år.
– Jag tror det finns en stor längtan för branschen att ses igen och samlas under samma tak, säger Linnéa Sörensson, Event och Marketing Specialist för Byggmässan.

Årets byggmässa, som samlar hela bygg- och anläggningsbranschen, kommer att genomsyras av de tre fokusområdena digitalisering, kompetensutveckling och hållbarhet. Ett drygt 100-tal utställare, seminarieprogram, talarlistor och andra programpunkter är redan i hamn. De båda dagarna inleds med frukostseminarier, där den första på onsdagen kommer att ägnas åt Västsveriges hetaste byggprojekt, där några av de större och intressantare byggprojekten i Göteborg presenteras. Men det blir Ola Serneke, vd på Serneke Invest, som sparkar igång mässan på allvar. Han kommer bland annat att tala om prestigebygget Karlatornet och skådeplatsen för mässan, Prioritet Serneke Arena, Nordens största multisportarena.

– Montrar, scener och allt kring mässan kommer att byggas upp på den stora fotbollsplanen inne i arenan. Det blir ett byggprojekt bara det, säger Linnéa Sörensson, som tillägger att det ännu finns några fåtal monterplatser kvar att boka.

Mycket digitalisering

Retorikexperten Elaine Eksvärd, grundare av Snacka snyggt, kommer att hålla i en inkluderingsworkshop och bland annat tipsa om kommunikationsknep för att få folk att trivas bättre på sin arbetsplats. Tor Borg, analyschef på Byggfakta och Citymark, kommer att tala om byggkonjunkturen och de utmaningar som branschen nu står inför med den ekonomiska situationen i världen. Bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen deltar också på mässan med fokus på sund konkurrens inom bygg- och anläggningssektorn och Sandra Mobaraki, mer känd som ByggSandra, bjuder på en resa in i den digitaliserade byggbranschen med flera gäster. På samma tema kommer Lotta Wibeck med partners att hålla i en digiverkstad under båda dagarna.

– Det blir som en liten hub där man kan ställa frågor om digitalisering inom sektorn och ta del av olika digitala tjänster och lösningar. Överhuvudtaget blir det mycket digitalisering på mässan, både för stora och små företag. Men också mycket annat, det kommer att hända saker hela tiden, säger Linnéa Sörensson.

Nya talare kan tillkomma

Trots att byggsektorn i landet befinner sig i en svacka som en följd av det rådande världsläget så tror Linnéa Sörensson att en byggmässa är precis vad som behövs.

– Jag tror det är viktigt att träffa varandra; byggherrar, beställare, entreprenörer och olika företag, för att inspireras och lära av varandra. Det finns så mycket kompetens inom branschen och genom det fysiska mötet kan vi hitta nya affärsmöjligheter, produkter och tjänster som underlättar och effektiviserar. Och inte minst är det viktigt att nätverka inom branschen.

Även om det mesta är spikat så presenteras fortfarande nya talare och utställare på Byggmässans hemsida och på sociala medier.

– Där hittar du all information du behöver inför ditt besök på mässan. Vi ser verkligen fram emot mässan. Att under två dagar belysa allt det viktiga arbete som görs i bygg- och anläggningsbranschen, säger Linnéa Sörensson.

Byggmässan i Göteborg

Var: Prioritet Serneke Arena i Kviberg, Göteborg.

När: 26-27 april

Fokusområden: Digitalisering, kompetensförsörjning och hållbarhet.

Kostnad: Gratis för alla verksamma inom bygg och anläggningssektorn. Registrera dig här.