Nyheter

Cembrit får ny vd

Niklas Andersson blir ny vd för Cembrit i Sverige. Han efterträder Kjell Allzén som efter nio år lämnar sin befattning för att gå i pension.

Niklas Andersson kommer närmast från Tyrolit där han arbetade som vd för Norden och Estland i över 15 år. Innan dess arbetade han bl a som finanschef på Däckia. Tyrolit är en av världens största tillverkare av verktyg för slipning, kapning, sågning, borrning och dressing. Erfarenheten från arbete i en internationell koncern i byggbranschen med fokus på professionella användare och kvalitet passar väl in hos Cembrit.

– Jag är mycket stolt och glad över möjligheten att få leda Cembrit in i en ny spännande tid. Cembrit har en unik position på marknaden och jag ser fram mot att, tillsammans med många duktiga medarbetare, stärka denna position genom att utveckla vårt erbjudande till kunderna, säger Niklas Andersson, i ett pressmeddelande.

Det blåser nya vindar inom Cembrit i flera bemärkelser. 2015 fick koncernen nya ägare, en ny modern fabrik etablerades i Ungern och helt nyligen lanserades en ny visuell profil samt nya produktnamn.

– Jag är övertygad om att Niklas Andersson mycket framgångsrikt kommer fortsätta att utveckla och befästa Cembrits position som ledande inom byggprodukter i fibercement, säger avgående vd Kjell Allzén.

Niklas Andersson tillträder som vd den 1 maj 2016.