Nyheter

Dags att utse årets byggchef

Nu instiftas priset Årets byggchef. Det är Byggvärlden och Byggcheferna som står bakom utmärkelsen. Så nominera den chef du tycker är Sveriges bästa.

Under förra vintern skrev Byggvärlden och Byggcheferna inom Ledarna ett avtal som innebär att samtliga medlemmar får en prenumeration på tidningen.

Bland läsarna finns chefer från lägsta till högsta nivå — många med ansvar för stora projekt.

-Många av dessa gör ett viktigt jobb som aldrig uppmärksammas. Därför vill vi nu lyfta fram den här gruppen och hoppas att läsarna nominerar kandidater, säger Fredrik Karlsson, chefredaktör för Byggvärlden.

Vi vill hitta en chef som är skicklig på att driva en byggprocess optimalt, för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Vi vill också att det ska vara en person som står för nytänkande och förnyelse.

Sådana hjältar finns runt om i bygg-Sverige. Men på företag och i organisationer oroar man sig för vad som ska hända när 40-talisterna pensioneras. Då försvinner mycket kompetens. Och det fylls inte alls på i samma takt, särskilt inte under lågkonjunkturen.

-Vi gör detta för att vi vill lyfta statusen på byggcheferna och ge dem ökad uppmärksamhet. Det kommer att underlätta framtida rekryteringar, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna.

Skriv några raders motivering och skicka ditt förslag till [email protected]. Vi måste ha era nomineringar senast den 18 februari. Sedan blir det juryöverläggningar och bedömningar innan fyra kandidater plockas ut. Bland dem ska sedan en vinnare koras.

Priset delas ut den 25 mars under Nordbygg på Stockholmsmässan. Där arrangeras också en lounge med mingel och intervjuer med Årets byggchef och av Zdravko Marlkovski, som gjort en karriärresa från ingenjörsutbildningen på KTH, via arbetsledarejobb på JM hela vägen till koncernledningen.