Nyheter

Einar Mattsson <br/> får ny bygg-vd

Peter Andersson från Layher blir ny vd för Einar Mattsson Byggnads.

De senaste sju åren har Peter Andersson varit vd för det tyska familjeföretaget Layhers skandinaviska bolag. Layher tillverkar, säljer och hyr ut ställningssystem till bygg- och eventbolag.

Peter Andersson har även varit vd för Temporent under Skanskas tid som ägare och var dessförinnan tio år inom NCC:s husproduktion.
Sin nya tjänst tillträder Peter Andersson den 8 mars.

– Det är en mycket inspirerande utmaning att utveckla bygg- och förvaltningstjänsterna i ett så anrikt och respekterat byggmästarbolag, säger Peter Andersson på Einar Mattssons hemsida.

I Peter Andersson får Einar Mattsson Byggnads AB en vd som kan leda bolaget till nya kunder, utveckla verksamheten och fortsätta stärka vårt namn på marknaden, säger Stefan Ränk, vd på ägarbolaget Einar Mattsson, på samma hemsida.

Peter Andersson är 45 år och civilingenjör med inriktning mot väg och vatten. Han har dessutom examen från civilingenjörsprogrammet på Handelshögskolan.

Einar Mattsson Byggnads arbetar med nyproduktion och renovering av bostäder och lokaler, samt förvaltning och drift av fastigheter.