Nyheter

Erika Hellman ny vd för Gullringsbo

Erika Hellman tar över som vd för Gullringsbo Egendomar.

Styrelsen för Gullringsbo Egendomar har utsett Erika Hellman till vd för bolaget. 

Erika tillträder den 1 juni då hon efterträder Sture Kullman som valt att gå i pension. 

Gullringsbo Egendomar är ett av Sveriges största privatägda bygg- och fastighetsbolag med en omsättning på ca 2,6 Mdkr och ett fastighetsvärde på ca 6 Mdkr.

Redan vid sitt tillträde annonserade Sture Kullman sin pension under våren 2017. För Erika, som är andra generationens ägare i bolaget, har tanken om att ta över utvecklats med tiden.

– Tanken med att ta över som vd har långsamt växt fram. Vd-rollen blir givetvis ny men jag har varit engagerad i bolaget i 20 år, som aktiv ägare, ledamot i bolagets olika styrelser och som anställd. Jag känner företagen väl och känner mig trygg i uppgiften. Genom den organisationskultur vi har kommer våra engagerade styrelseordförande och jag att ha en nära och kontinuerlig kontakt. Jag ser verkligen fram emot min nya roll med spänning och förväntan, säger Erika Hellman, i ett pressmeddelande.

Samtidigt med Erikas tillträde utses Patrik Eriksson, koncerncontroller på Gullringsbo Egendomar, till vvd. Sture lämnar den operativa rollen i företaget men kommer även fortsättningsvis att vara engagerad i vissa av koncernens styrelser. 

– Jag är naturligtvis väldigt glad över att en av mina två döttrar vill ta över ansvaret för Gullringsbo. Erika har varit med i koncernen under en längre tid, ända sedan vi bara var ett fastighetsbolag, och kan därför verksamheten mycket väl. Hon kommer att vara en kulturbärare men även tillföra ett yngre perspektiv till bolaget. Som ordförande kommer jag finnas nära tillhands och ge henne det stöd hon önskar, säger Hans Eliasson, ordförande och delägare av Gullringsbo Egendomar.