Nyheter

Första skola att nå Miljöbyggnad Guld

Lugnets skola i Hammarby sjöstad har certifierats enligt Miljöbyggnad guld. FOTO: SISAB

Lugnets skola i Hammarby sjöstad har, som första utbildningslokal i Sverige, certifierats enligt Miljöbyggnads högsta klassning – guld.

 SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, har målet att alla bolagets nya fastigheter ska certifieras enligt SGBC:s, Swedish Green Building Council, klassificering Miljöbyggnad, minst nivå silver.
Certifieringen bygger på beräkningar i samband med byggnationen och det är först två år efter driftsättning som byggnaden kan verifieras.

Enligt SGBC är Lugnets skola den första utbildningslokalen i Sverige att verifieras som Miljöbyggnad guld som är den högsta klassningen.

– Stockholms stad har bestämt sig för att alla elever ska erbjudas högkvalitativ utbildning i lokaler som är både pedagogiskt utformade och miljövänliga. Detta guld till Lugnets skola är en inspiration för alla andra skolbyggen, säger Olle Burell, Skolborgarråd Stockholms stad, tillika SISAB:s styrelseordförande.

– Att nå Miljöbyggnad guld är svårt och det är många som har bidragit till att vi nått hela vägen. Vi är förstås mycket stolta över att visa upp att SISAB och Stockholm är ledande inom bygget av hållbara utbildningslokaler, säger Claes Magnusson, vd SISAB.