Nyheter

Första spadtaget för havsnära bostäder i Sundsvall

Första spadtaget för Kajhuset Solsidan. Från höger i bild: Magnus Edström, byggherre för Kajhuset Solsidan, Kenneth Svelander, byggherre för Kajhuset Solsidan, Kalle Holmlund, NCC, Bodil Hansson, Sundsvalls Kommun. Foto: NCC

Nu har det första spadtaget tagits för Kajhuset Solsidan som NCC bygger på uppdrag av 360sol AB i Sundsvalls nyaste stadsdel Norra Kajen.
Huset består av 36 lägenheter och har ett läge i direkt anslutning till havet. 

Kajhuset Solsidan har sju våningar och innehåller 36 bostadsrättslägenheter i varierande storlekar från ett rum och kök på 39 kvadratmeter till fem rum och kök på 138 kvadratmeter. 

Huset byggs över vattnet med stålpålar och betongdäck och huskroppen byggs helt i platsgjuten betong, som ger en stabil grundkonstruktion. Fasaden får en plåtliknande yta med vissa delar av trä och är underhållsfri.

– Utvecklingen av den havsnära stadsdelen Norra Kajen i Sundsvall tar form och vi är glada för att nu ha påbörjat bygget av detta hus som ger fler bostäder till staden. Lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt och vackert läge, granne med havet, säger Kalle Holmlund, produktionschef på NCC Building, i ett pressmeddelande.

Kajhuset Solsidan beräknas vara färdigt under fjärde kvartalet 2018.
Projektets totala värde är cirka 150 MSEK varav NCC:s order står för drygt hälften.
Affären orderregistrerades i första kvartalet 2017 i affärsområde Building.