Nyheter

Fotbollsstjärna ska utveckla sportanläggningar

Patrik Andersson är en av Sveriges mest hyllade fotbollsstjärnor med VM-brons, Champions League-titel och europeiska topplag på meritlistan. Nu är han en del av Sernekes lagbygge som ska utveckla framtidens sportanläggningar. 
– Satsningen på sportarenor är helt rätt i tiden, säger Patrik Andersson.

När Serneke skapade Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena i Göteborg fick Sverige upp ögonen för hur en sportanläggning kan se ut och vilka möjligheter som finns knutet till den. Utbildning och breddidrott i kombination med hotell, konferens, butiker och nytänkande lösningar skapar en intressant destination och mötesplats.

Nu satsar Serneke ytterligare och knyter till sig Patrik ”Bjärred” Andersson, en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare, i planerna på att etablera ett flertal sportanläggningar runtom i landet.

– Med Patriks erfarenhet av idrott, från grunden till den absoluta toppen, och med hans stora nätverk blir han betydelsefull när vi planerar nya lösningar för hur idrottsanläggningar kan ta plats i samhällsbygget. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till vår satsning, säger Ola Serneke, VD och grundare av Serneke, i ett pressmeddelande.

Intresset för att bygga med idrott i centrum är nu stort på flera håll i landet och Serneke för diskussioner med flera kommuner kring frågan. Patrik Anderssons roll blir att ta fram innovativa konceptlösningar för anläggningarna och koordinera samarbete och behov hos samtliga intressenter.

– Sernekes satsning på sportarenor är helt rätt i tiden. Jag har under drygt två decennier skaffat mig erfarenheter kring internationella arenor och det ligger i linje med mitt intresse att vara med och skapa morgondagens sportarenor i Sverige, säger Patrik Andersson.

Från Patrik Anderssons meritlista:

  • Spelat för Bjärred IF, Malmö FF, Blackburn Rovers FC, VfL Borussia Mönchengladbach, Bayern München och FC Barcelona
  • 96 matcher i svenska landslaget, lagkapten 
  • Semifinal i EM 1992
  • VM-brons 1994 
  • Tysk mästare 2000 & 2001 
  • Guldbollen 1995, 2001 
  • Vinnare i Champions League 2001 
  • Svensk mästare 2004