Nyheter

Hallå där…

… Britta Cesar som i dag utsetts till ny VD för Skanskas fastighetsverksamhet i Tjeckien, Skanska Property Development Czech Republic.

— Det känns jätteroligt och intressant. Att ha helhetsansvaret för en verksamhet med 14 medarbetare blir en utmaning, säger Britta Cesar, som tillträder sitt nya jobb den 1 februari nästa år.

Britta Cesar har jobbat på Skanska sedan 1998. I dag är hon affärsutvecklingschef på Skanska Fastigheter Stockholm och mellan 2001 och 2003 jobbade hon med fastighetsinvesteringar i Central- och Östeuropa.

Då bodde du också i Tjeckien. Har det påverkat ditt beslut?
— Ja, jag tyckte om landet och känner till kulturen. Det är en fördel.

För knappt två månader fick Britta Cesar utmärkelsen Årets framtida ledare i en tävling, anordnad av Stronghold, Academic Search och Fastighetsnytt.

Visste du redan då att du skulle bli en framtida ledare i Tjeckien så snart?
— Nej. Men det har pågått samtal om vad jag ska göra i framtiden. Jag har kommunicerat att jag varit öppen för nya utmaningar.

Vad ser du som din största utmaning för er i Tjeckien?
— Jag kan inte uttala mig om det än. Det är för tidigt för det helt enkelt.

Vid senaste kvartalsrapporten konstaterade Skanskas vd Johan Karlström att bostadsmarknaden i Tjeckien ser ut att bli fortsatt svag, hur ska du ändra på det
— Bostäder ingår inte i mitt ansvarsområde, så det kan jag inte svara på.

Du är bara 36 år. Är du en påläggskalv?
— Ha, ha. Nej det är jag inte. Men jag skulle vilja se det som att jag är en person med mod att anta spännande utmaningar.