Hallå där…

Hallå där…
… Britta Cesar som i dag utsetts till ny VD för Skanskas fastighetsverksamhet i Tjeckien, Skanska Property Development Czech Republic.

— Det känns jätteroligt och intressant. Att ha helhetsansvaret för en verksamhet med 14 medarbetare blir en utmaning, säger Britta Cesar, som tillträder sitt nya jobb den 1 februari nästa år.

Britta Cesar har jobbat på Skanska sedan 1998. I dag är hon affärsutvecklingschef på Skanska Fastigheter Stockholm och mellan 2001 och 2003 jobbade hon med fastighetsinvesteringar i Central- och Östeuropa.

Då bodde du också i Tjeckien. Har det påverkat ditt beslut?
— Ja, jag tyckte om landet och känner till kulturen. Det är en fördel.

För knappt två månader fick Britta Cesar utmärkelsen Årets framtida ledare i en tävling, anordnad av Stronghold, Academic Search och Fastighetsnytt.

Visste du redan då att du skulle bli en framtida ledare i Tjeckien så snart?
— Nej. Men det har pågått samtal om vad jag ska göra i framtiden. Jag har kommunicerat att jag varit öppen för nya utmaningar.

Vad ser du som din största utmaning för er i Tjeckien?
— Jag kan inte uttala mig om det än. Det är för tidigt för det helt enkelt.

Vid senaste kvartalsrapporten konstaterade Skanskas vd Johan Karlström att bostadsmarknaden i Tjeckien ser ut att bli fortsatt svag, hur ska du ändra på det
— Bostäder ingår inte i mitt ansvarsområde, så det kan jag inte svara på.

Du är bara 36 år. Är du en påläggskalv?
— Ha, ha. Nej det är jag inte. Men jag skulle vilja se det som att jag är en person med mod att anta spännande utmaningar.

Relaterade artiklar

Joachim Engberg blir ny vd för Structor projektledning Dalarna
Svevia tillsätter ny chef för Stora projekt inom anläggning
Ny affärschef på Tyréns
Trähusbyggare får ny vd