Nyheter

Han blir ny byggeneral i Stockholm

Jonas Claesson. Foto: Stockholm stad.

Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad.
Han tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den 1 oktober och efterträder Torleif Falk som blir stadens nya stadsarkitekt.

Jonas är utbildad planeringsarkitekt med ett stort intresse för hållbar stadsutveckling.
Han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen.
Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden och även arbetat med att utveckla planprocessen.

– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh, i ett pressmeddelande.

Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare.
Jonas kommer också att arbeta med olika utvecklingsprojekt för att säkerställa att planeringen sker med ett helhetsperspektiv, till exempel när det gäller skol- och förskoleplanering eller de offentliga miljöerna.

– Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson.