Nyheter

Han blir ny vd för ByggPartner

ByggPartners vd, Sverker Källgården, har efter fem år som koncernchef och vd träffat en överenskommelse med ByggPartners styrelse om att lämna bolaget. Styrelsen har utsett Fredrik Leo, nuvarande vice vd och ansvarig för entreprenaddelen, till ny vd och koncernchef för ByggPartner.
Vd-skiftet sker den 1 augusti. 

– Jag fick ett uppdrag av styrelsen när jag anställdes 2013 att göra ByggPartner lönsamt och börsfähigt. I och med börsintroduktionen 2016 och den ökade marknadsandel som ByggPartner tillgodogjort sig i både Stockholm och Mälardalen anser jag att uppdraget är slutfört och därför har jag, tillsammans med styrelsen, kommit fram till att det är ett lämpligt tillfälle att lämna över rodret, säger Sverker Källgården i ett pressmeddelande. 

Fredrik Leo anställdes som vice VD i ByggPartner med ansvar för entreprenaddelen i början av 2017 och har dessförinnan en lång bakgrund hos NCC Building.

– Fredrik Leo har under sin tid i ByggPartner påvisat affärsmässighet och ett ledarskap som vi tror kommer skapa mervärden för aktieägarna. Vd-skiftet kommer att bli smidigt då Fredrik redan är insatt i större delen av bolaget.  Vi vill också från styrelsens sida tacka Sverker för väl genomfört arbete med såväl börsnoteringen som att skapa goda förutsättningar för framtiden med ökad marknadsandel i Stockholm och Mälardalen samt en fortsatt hög andel partneringprojekt, säger Torsten Josephson, ordförande i ByggPartner i Dalarna Holding AB.