Nyheter

Hon blir ny arkitekt-vd

Adelina Mehra, 32, är chef för Stockholmskontoret på Semrén & Månsson. Nu efterträder hon Magnus Månsson som vd.

Efter 20 år lämnar nu Magnus Månsson över ansvaret för den dagliga verksamheten.

— För att utvecklas och bli bättre som organisation måste man våga förändras. Med nya unga krafter på ledande befattningar i organisationen står vi väl rustade att möta de utmaningar som ligger framför oss, säger han i ett pressmeddelande.

Han stannar för att utveckla och formge projekt i tidiga skeden och ansvara för koncernens strategiska utvecklingsarbete.

Adelina Mehra började på Semrén & Månsson 2001. Semrén & Månsson är idag drygt 50 anställda och har kontor i Göteborg och Stockholm. Målet är att bli dubbelt så stora och en av landets tio största arkitektkontor inom tre till fem år.

— Förutom att utveckla verksamheten i Stockholm kommer vi även att jobba intensivt med att utöka andelen internationella uppdrag. Genom att växa har vi en bättre möjlighet att arbeta med intressanta och utmanande projekt både i Sverige och utomlands. Vi strävar hela tiden efter att hitta fler former för att påverka och bidra med arkitekters kompetens i byggprocessen, säger Adelina Mehra.

Är helst ledig utomhus

Adelina Mehra: 32 år, gift med Mitua, 2 barn.

Född och uppvuxen: i Ängelholm och bor idag på Kungsholmen i Stockholm.

Arkitektutbildad: på Chalmers i Göteborg och på TU (Technische Universität) i Wien. Började som praktikant på Semrén & Månsson 2001.

Fritidsintressen: resor, vågsurfing och skidåkning.