Nyheter

Hoppas på 132 ton kläder

Förra året samlades 110 ton kläder in. Foto: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg tillsammans med Stadsmissionerna uppmanar svenskar att rensa i sina garderober till förmån för människor i utsatthet.
Projektet kallas Återwin-win och i år hoppas man på att få 132 ton kläder. 

130 ton låter kanske väldigt mycket, men faktum är att under förra året samlades 110 ton kläder in på tio dagar, vilket då var ett av Stadsmissionernas mest framgångsrika insamlingsinitiativ.
23 september startar insamlingen och på några av Atrium Ljungbergs handelsplatser runt om i Sverige går det att lämna in sina kläder. 

– Vi arbetar aktivt med att stärka den sociala hållbarheten på våra handelsplatser och det löpande lokala samarbetet med Stadsmissionerna är en mycket viktig del i det. Efter förra årets resultat är vi extra stolta över vårt fina projekt Återwin-win. Nu tar vi ett nytt krafttag tillsammans med våra kunder för att samla in de kläder som bara hänger och tar plats i garderoberna runt om i Sverige. Alla klädesplagg gör skillnad! Till exempel kan en inlämnad klänning bidra till en bättre vardag eller omvandlas till arbetsträning för någon som behöver hjälp ut i arbetslivet, säger Emma Henriksson, hållbarhetsansvarig Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande. 

Klädinsamlingen sker på insamlingsstationer på handelsplatserna Sickla, Farsta Centrum och Port 73 i Stockholm, Mobilia i Malmö samt Gränbystaden och Forumgallerian i Uppsala.
Den pågår till 2 oktober.

Samtliga insamlade plagg går till Stadsmissionens lokala arbete med och för människor som lever i utsatthet.
Kläderna delas ut till deltagare inom Stadsmissionens olika verksamheter, återbrukas till nya produkter eller säljs i Stadsmissionens second hand-butiker.

– Varje plagg vi får in gör verkligen skillnad och kan hjälpa många människor, som har det svårt i dagens samhälle, tillbaka till en vardag igen. Därför uppmanar vi nu alla, tillsammans med Atrium Ljungberg, att göra en garderobsrensning. Packa ner hela och rena kläder i påsar och gå till en Återwin-win station i någon av Atrium Ljungbergs handelsplatser, säger Karin Timm Östlund, Kommunikatör/ Projektledare Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.