Nyheter

Ikea inleder storsatsning i Stockholm

Butikskonceptet IKEA Planning Studio finns redan idag i storstäder som London, Köpenhamn och New York. Nu har turen kommit till Bromma och Stockholm. Foto: Ikea

Ikea storsatsar i Stockholm. Först ut blir en planeringsstudio i shoppinggallerian Bromma Blocks. Ett mindre butiksformat där kunder får hjälp med heminredningslösningar. Studion öppnar under sommaren. Fram till 2025 ska flera nya butiker öppnas i olika format och 500 nya medarbetare rekryteras.


Antalet invånare i Stockholm väntas öka kraftigt de närmsta åren. Storstadsområdet växer och sättet vi lever, bor och handlar på förändras. För att komma närmare människor där de bor, rör sig och arbetar storsatsar nu Ikea i Stockholm. Detta genom att fram till 2025 öppna fyra nya butiker i olika format. Samtidigt investerar Ikea stort i nuvarande varuhus i Kungens Kurva och Barkarby. 

– Under de senaste åren har Ikea öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige och tillägger att livet hemma kanske aldrig varit så viktigt som mitt under en global pandemi.

Ikeas planeringsstudio är ett mindre butiksformat där kunder får hjälp att planera och beställa mer komplexa heminrednings­lösningar som kök, sovrum och förvaring. Hela sortimentet går sedan att beställa hem via digitala lösningar eller med hjälp av medarbetarna på plats.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och vi ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige.

Totalt kommer Ikea att rekrytera 500 nya medarbetare i Stockholm under de närmsta åren. I den nya planeringsstudio som öppnar i sommar i Bromma kommer det arbeta runt 25 personer. 

Fakta: IKEA i StockholmIKEA öppnade sitt första varuhus i Stockholm 1965 i Kungens Kurva. Byggnaden har blivit ett landmärke och är idag kulturminnesmärkt. 1993 öppnade varuhuset i Barkarby. 2016 invigdes IKEAs första planeringsstudio i Sverige, IKEA Kök, på Regeringsgatan 65.   

Källa: Ikea