Nyheter

Inspektör tog fel på fastighet – flaggade för svartbygge

Fastighetsägaren blev mycket förvånad över brevet om att det nybyggda huset på hennes tomt var ett svartbygge. För huset var egentligen grannens — byggt med bygglov.

Det är Upsala Nya Tidning som berättar historien om svartbygget som inte var något svartbygge. En representant från kommunen var egentligen ute i ett annat ärende och fick syn på det nybyggda bostadshuset i Forsmark.

Inspektören gjorde ingen egen kontroll utan gick på uppgiften att huset var byggt på en fastighet utan erforderligt bygglov.

Fastighetsägaren Cecilia Danckwardt bor annars i Uppsala. Hon blev mycket förvånad när hon fick brevet om att hennes nybyggda hus saknade bygglov.

– Jag hade inte varit ute på tomten på tre år och tänkte direkt att det antingen blivit något misstag eller att några grannar gjort något som de inte borde. Det hade ju varit lite jobbigt om någon byggt på vår tomt.

Men det fanns inget nybyggt hus på hennes tomt — utan på grannens. Ärendet är nu nedlagt och trots fadäsen har Cecilia Danckwardt mest gott att säga om kommunen.

– Ska jag vara ärlig så tycker jag att kommunen agerade väldigt bra. De redde ut frågan snabbt och ringde mig samma dag och bad om ursäkt, säger Cecilia Danckwardt.