Nyheter

Koncept ska lyfta problemområde

Bokaler — så heter MKB Fastighets nya koncept som ska ge nya affärsmöjligheter i Malmöstadsdelen Rosengård.

Under tisdagen invigs de första bokalerna, ett nytt fastighetskoncept som tagits fram för att ge möjligheter för tillväxt i miljonprogrammen.

Bokalerna ska motverka utanförskap och öppna området mot resten av staden. De ligger längs Rosengårdsstråket som löper från mångkulturella Möllevångstorget till Rosengård, Jägersro och Videdal.

— Det är ett idealiskt läge eftersom många människor passerar varje dag på väg till och från sina hem. Vi hoppas kunna bidra till en mer levande stadsdel, en mötesplats där folk från olika kulturer kan träffas på ett nytt och spännande sätt, säger Susanne Rikardsson, affärsutvecklingschef på MKB.

Bokaler innebär en helt ny kontraktsform som ger småföretagare möjlighet att hyra bostad och lokal i direkt anslutning till varandra.

— Med bokalerna vill vi främja entreprenörskap, etablera vinstdrivande affärsverksamheter och skapa goda förebilder i området. Faller konceptet väl ut är målsättningen att på sikt starta bokaler i fler av våra områden, säger affärsutvecklingschef Susanne Rikardsson.