Nyheter

Kronofogde i jakt på börs-vd

Tidigt i söndags morse fick kronofogden tag på en av börsens mest jagade direktörer. Efter nästan fyra månader och fem delgivningsförsök. Hans företag har lagt bud på ett annat börsföretag med hundratals miljoner i kassan.

Miljöteknikbolaget Opcons bud på Tricorona har utvecklats till en kamp som i första hand handlar om vem som ska få kommandot över Tricoronas välfyllda kassa. Den som får kontroll över kassan, 354 miljoner kronor vid det senaste årsskiftet, om budet går igenom är Rolf Hasselström, vd och storägare i Opcon.

Inför en intervju med Rolf Hasselström i fredags (26 mars) gjorde Affärsvärlden en rutinresearch kring Opcon-chefen. Och han har en ovanlig erfarenhet för att vara en börsbolags-vd med 3 miljoner i total ersättning (2008).

Han hade tre aktuella ärenden hos kronofogden.

De aktuella fallen handlade dels om ett par mindre räkningar, och dessutom om ett krav på totalt 200 000 kronor till ett byggföretag i Bromma. Skulden gäller fakturor som skulle ha betalats i mars och i april 2008, enligt byggföretaget.

Enligt Rolf Hasselström är kraven ogrundade, han säger sig ha motkrav på byggföretaget på 2,5 miljoner kronor. Tvisten ska ha pågått i flera år och utbröt efter en ombyggnad av Hasselströms villa i Bromma, ett projekt som enligt hans egen uppgift har gått loss på 15 miljoner kronor.

– Det är inte betalt. Han ska inte ha betalt. Det pågår en rättsprocess. Folk gör ju så där, sade han i en intervju med Affärsvärlden i fredags 26 mars.

Läs resten av artikeln på Affärsvärldens nätupplaga