Nyheter

Lanserar ny samåkningstjänst

Freelways lanserar en ny samåkningstjänst.

Via Freelways app kan man enkelt samåka och dela taxi, hyrbil eller egen bil. Den nya tjänsten lanserades under Almedalsveckan i samarbete med 2030-sekretariatet.

– Vi tycker inte att det behövs fler transporter, istället kan vi hjälpas åt och transportera tillsammans. Det handlar rent konkret om delningsekonomi och genom att åka fler personer i en taxi, eller privatbil minskar vi trängsel på våra vägar och på så sätt sparar vi både pengar och miljön, säger Tobias Forngren, grundare av Freelway.

Freelways tidigare tjänst har varit en renodlad transporttjänst för varor och paket, men nu lanserar bolaget även en samåkningstjänst för personer. Tjänsten mäter också besparingar i kronor och koldioxid, och den person som har sparar mest koldioxid och pengar kan enkelt premieras.

– Det enda man behöver göra är att ladda ned vår app och lägga upp sina resor. Under Almedalsveckan är allt gratis och vi vänder oss till alla som vill prova på att förbättra och effektivisera transporterna under denna veckan. På köpet får du möjlighet att träffa många intressanta människor när du reser, säger Tobias Forngren.

Jenny Marcuson Fors