Bolag

Lindbäcks Byggs vd lämnar

Magnus Edin lämnar uppdraget som vd för Lindbäcks Bygg. Tillförordnad vd blir i stället styrelseordförande Mikael Brandt.
Magnus Edin, vd på Lindbäcks Bygg.

Magnus Edin lämnar uppdraget som vd för Lindbäcks Bygg.
Jag känner att jag inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja mitt uppdrag som vd, säger han.

Magnus Edin tog över som vd i januari 2020, något som offentliggjordes redan hösten 2019 i samband med att företaget varslade 55 anställda och avslutade inhyrningen av ett 50-tal bemanningsanställda.

”Olika syn”

Magnus Edin skriver i pressmeddelandet från Lindbäcks Bygg att han inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja uppdraget.  

– Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag.

Tillförordnad vd blir i stället styrelseordförande Mikael Brandt.

– Jag kliver nu in som tillförordnad vd och när kursen framåt är tydligt fastlagd kommer vi att inleda rekryteringsprocessen för en ny vd i Lindbäcks Bygg.

Ny styrelseordförande blir delägaren och styrelseledamoten Erik Lindbäck.

Rekryterades för att vända trenden

Magnus Lindbäck är delägare och vd för koncernbolaget Lindbäcks Group:

– Magnus rekryterades för att vända runt Lindbäcks Byggs ekonomiska situation som var pressad av dåliga rörelseresultat. Vi hade röda siffror och en utveckling som akut behövde vändas. Magnus har genomfört en genomgripande genomlysning av verksamheten och genomfört en lång rad åtgärder som gör att utvecklingen nu går åt rätt håll. Vi vill tacka Magnus för ett engagerat och fokuserat arbete som gjort skillnad för Lindbäcks Bygg, säger Stefan Lindbäck.

”Måste vässa oss ytterligare”

Den nye tillförordnade vd:n Mikael Brandt har varit styrelseordförande i Lindbäcks Bygg sedan juni 2021.

– Det här skiftet av vd betyder inte att arbetet med att stärka lönsamheten är över. Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss att hantera, mycket till följd av externa faktorer som effekterna av pandemin och inte minst pågående krig i Ukraina. Faktorer som påverkar leveranser och priser på material och inte minst skapar osäkerhet kring investeringar i bland annat bostadshus. Detta gör att vi själva måste vässa oss ytterligare för att vara det naturliga valet för våra kunder. Vi har kommit långt och vi vet att vi bygger attraktiva hus som människor vill bo i. Nu handlar det om att påvisa värdet av detta samtidigt som vi tillsammans i organisationen blir så effektiva som möjligt, säger han och fortsätter:

– Jag kommer i min nya roll vara på plats på Lindbäcks varannan vecka i Norr, varannan vecka i Mälardalen. Jag kommer att vara på plats på våra kontor, fabriker och byggplatser. Det blir mycket resande. Men jag vill vara närvarande och nära verksamheten. Till min hjälp har jag givetvis familjen Lindbäck.