Nyheter

Så många varslas på Lindbäcks

Lindbäcks fabrik på Haraholmen.
Lindbäcks fabrik på Haraholmen. Foto: Maria Fäldt

Nu är det klart att Lindbäcks varsel gäller 100 personer i Piteå samt ytterligare ett antal i övriga affärsområden.
De kommer även att flytta all produktion från fabriken i Öjebyn till den nya fabriken på Haraholmen.

Förra veckan meddelades personalen om kommande varsel. Då var det ännu inte klart hur många som berördes, men nu är det klart att klart att varslet gäller 100 personer i Piteå samt ytterligare ett antal i övriga affärsområden.

– Det är förstås ett väldigt tråkigt beslut att ta men vi tvingas anpassa oss efter nuvarande marknadsläge som ser ut att hålla i sig även under nästa år. Trots det har vi fortsatt kunder som ändå väljer att satsa och tillsammans med dem ska vi fortsätta bygga hållbara bostäder, säger Mikael Brandt, vd Lindbäcks Bygg.

I samband med översynen av antalet anställda pågår en omorganisation där ledningen ser över vilka roller och tjänster som är nödvändiga för fortsatt produktion och verksamhet. För att effektivisera verksamheten arbetar också alla funktioner med ett omfattande förbättringsarbete.

– Det är ännu inte klart vem eller vilka som får gå. Förhandling pågår med våra lokala fackklubbar. Förbättringsarbetet har redan idag visat på ett bra resultat och nu fortsätter vi det arbetet framåt.

Lindbäcks kommer även att flytta all produktion från fabriken i Öjebyn till den nya fabriken på Haraholmen.