Nyheter

Moelven Byggmodul i Kil varslar igen

Manskapsbod från Moelven Byggmodul AB i Kil. Foto: Moelven
Manskapsbod från Moelven Byggmodul AB i Kil. Foto: Moelven

Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar till följd av arbetsbrist. Detta är en konsekvens av färre byggstarter som lett till lägre efterfrågan på manskapsbodar. Ett varsel om 25 anställda har lagts.

Senaste varslet kom i början av året, och i måndags var det dags igen.
– Det är så klart väldigt ledsamt att behöva ge det här beskedet till våra duktiga medarbetare. Tiderna är krävande och vi var också tvungna att ta till uppsägningar i januari i år. Sedan dess har orderläget förvärrats, varför vi nu måste ta detta tråkiga steg, säger Henrik Asp, vd för Moelven Byggmodul AB. 

Det var under måndagsförmiddagen som medarbetarna fick information om varslet, som även varit föremål för fackliga förhandlingar. Totalt handlar det om att upp till 25 anställda kan beröras av uppsägning.  

– Vi har gått från att ha en högre efterfrågan än normalt på manskapsbodar till att nu ha en kraftigt minskad efterfrågan inom detta segment. Tyvärr är det nödvändigt att anpassa produktionen till den marknadssituation som vi nu står inför. Konsekvensen är att vi måste varsla, och det är förstås väldigt tråkigt, säger Henrik Asp. 

Moelven Byggmodul AB:s andra produktsegment, så som hyrmoduler, bostad och projekt har en fortsatt stabilare efterfrågan.  

– Våra team inom försäljning och affärsutveckling arbetar på ett flertal andra affärer som vi hoppas kunna slutföra under året, säger Henrik Asp.