Nyheter

Nya storkontrakt för Skanska

Ett sjukhus och en industrianläggning. Skanska har fått två nya uppdrag i USA. Det sammanlagda värdet: nästan 1,2 miljarder kronor.

Under tisdagen skrev Byggvärlden om Skanskas nya uppdrag att bygga ett sjukhus i Virginia. Nu redovisar byggjätten nya uppdrag i USA.

Dels handlar det om ännu ett sjukhus, detta i Florida. Totalt ska den nya sjukhusbyggnaden få 160 nya bäddplatser och en rad specialistplatser. Arbetet inleds i maj och ska vara klart i december 2012. Uppdraget är värt nästan 700 miljoner kronor.

Dels handlar det om ett uppdrag att bygga en ny industrianläggning i Arizona. Ett uppdrag som är värt cirka 470 miljoner kronor.

Samtidigt som de amerikanska uppdragen redovisades så kunde Skanska också meddela ett nytt svenskt kontrakt. Diligentia har gett Skanska i uppdrag att bygga ut Väla centrum utanför Helsingborg.

Totalt ska 13 000 kvadratmeter byggas om och 23 000 kvadratmeter byggas till. Uppdraget, som är värt 330 miljoner kronor, inleds omgående och avslutas i mitten av 2012. Kontraktsumman inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2010.