Nyheter

Peab bygger skola i Eskilstuna

Skolan och lägenheterna byggs i kvarteret Nötknäpparen. Illustration: Tyréns

Peab har fått i uppdrag att bygga en skola och 22 lägenheter i norra delen av centrala Eskilstuna. Den sammanlagda kontraktssumman uppgår till 231 miljoner kronor.

Beställare av skolan är Eskilstuna Kommun och beställare av hyresrätterna är Eskilstuna kommunfastigheter.

Skolan med tillhörande skolgård samt lägenheter ska byggas i kvarteret Nötknäpparen 22. I fastigheten kommer det även att finnas lokaler och det kommer genomföras en ny-/ombyggnation av garagedelen. Det är en tredimensionell fastighetsbildning med en total yta om cirka 11 680 kvadratmeter, varav 9 800 kvadratmeter avser skolan och 1 880 kvadratmeter avser bostäderna.

Projektet byggs i ett anrikt industriområde som genomgår en stor utveckling och erbjuder idag kultur och nöje, restauranger, sport och företagande.

– Vi bygger sedan tidigare bostäder i området och är glada för möjligheten att fortsätta utveckla staden tillsammans med Eskilstuna Kommun och Eskilstuna Kommunfastigheter. Det känns bra att bidra med en ny skola och nya hyresrätter när Eskilstuna utvecklas vidare, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab i ett pressmeddelande.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under hösten 2021 och det beräknas vara klart under 2024.