Nyheter

Peab och ESS utvecklar Kokpunkten

Peab och ESS har tecknat ett hyresavtal för ett nytt destinationshotell i Västerås. Hotellet, som uppförs intill Kokpunkten – Sveriges första actionbad, omfattar 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa.

Ångkraftverket togs i drift 1917 och försörjde Västerås och stora delar av Sverige med energi innan det avvecklades helt 1992. Genom storsatsningen skall verket nu få nytt liv och byggas om till destinationshotell med 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa.

I kombination med det redan öppnade actionbadet är målet nu att skapa ytterligare en stark reseanledning som bidrar till att Västerås blir en självklar destination för alla åldrar.

– Vår ambition är alltid att bygga mötesplatser där människor vill umgås och stanna länge – platser man längtar efter och vill återkomma till. Vi försöker se bortom det traditionella i såväl hotell- som krogvärlden och istället skapa karaktärsstarka upplevelser som är moderna, levande och åtråvärda. Hotellet och upplevelsen skall vara värt att göra en omväg för, och vi hoppas att invånarna i Västerås kommer att bli lika stolta som vi, säger Carl Lundgren, ESS Group, i ett pressmeddelande.

Hotellet förväntas öppna under hösten 2017.