Nyheter

Politiker på Youtube: <br/> ”Byggarbetare är lata”

Centerns pressekreterare Jonas Pettersson har hamnat i blåsväder efter en kampanjvideo på Youtube. Efter attacken mot byggnadsarbetarna har han tvingats till en pudel.

Jonas Pettersson är pressekreterare för centern och kandiderar till riksdagen. I en kampanjvideo tar han upp den låga produktiviteten i byggsektorn. Han ger sig ut bland byggen och filmar byggnadsarbetare som inte jobbar.

– I stället för produktiv verksamhet används tiden till att dricka kaffe och röka cigaretter, säger Jonas Petersson i videon.

– Över 33 procent av byggnadsarbetarnas tid är rent slöseri, säger han också.

Han stödjer sig på en studie av Per-Erik Josephson på Chalmers. Men i TV4 sägs han emot av professorn, som tror det är lika mycket slöseri i andra branscher.

Jonas Pettersson gör en pudel i TV4-inslaget.

– Det hade varit bättre om jag sagt att processen i byggsektorn måste utvecklas istället för att säga att byggnadsarbetarna är lata, säger Jonas Pettersson.

Han har retat upp byggnadsarbetare — men får även intern kritik.

— Att påstå att byggnadsarbetare är lata och mest fikar eller står och hänger samt att de är ineffektiva i sitt arbete är mycket häpnasveckande och jag tar helt avstånd från detta, skriver Lars O Ericsson, kommunalråd (C) Uppsala på TV4-hemsidan och fortsätter:

— Tur att denna person som utger sig för att vara Centerpartist till att börja med inte finns i vårt län som riksdagskandidat och jag hoppas när alla listor i landet är antagna att han inte finns med över huvudtaget. Byggnadsarbetare är liksom nästan alla andra medborgare i landet ”ivriga bävrar” och jobbar hårt och effektivt.