Politiker på Youtube: <br/> ”Byggarbetare är lata”

Politiker på Youtube: <br/>
”Byggarbetare är lata”
Centerns pressekreterare Jonas Pettersson har hamnat i blåsväder efter en kampanjvideo på Youtube. Efter attacken mot byggnadsarbetarna har han tvingats till en pudel.

Jonas Pettersson är pressekreterare för centern och kandiderar till riksdagen. I en kampanjvideo tar han upp den låga produktiviteten i byggsektorn. Han ger sig ut bland byggen och filmar byggnadsarbetare som inte jobbar.

– I stället för produktiv verksamhet används tiden till att dricka kaffe och röka cigaretter, säger Jonas Petersson i videon.

– Över 33 procent av byggnadsarbetarnas tid är rent slöseri, säger han också.

Han stödjer sig på en studie av Per-Erik Josephson på Chalmers. Men i TV4 sägs han emot av professorn, som tror det är lika mycket slöseri i andra branscher.

Jonas Pettersson gör en pudel i TV4-inslaget.

– Det hade varit bättre om jag sagt att processen i byggsektorn måste utvecklas istället för att säga att byggnadsarbetarna är lata, säger Jonas Pettersson.

Han har retat upp byggnadsarbetare — men får även intern kritik.

— Att påstå att byggnadsarbetare är lata och mest fikar eller står och hänger samt att de är ineffektiva i sitt arbete är mycket häpnasveckande och jag tar helt avstånd från detta, skriver Lars O Ericsson, kommunalråd (C) Uppsala på TV4-hemsidan och fortsätter:

— Tur att denna person som utger sig för att vara Centerpartist till att börja med inte finns i vårt län som riksdagskandidat och jag hoppas när alla listor i landet är antagna att han inte finns med över huvudtaget. Byggnadsarbetare är liksom nästan alla andra medborgare i landet ”ivriga bävrar” och jobbar hårt och effektivt.

Relaterade artiklar

Hög efterfrågan på arbetskraft inom bygg
”Stänger vi dörrarna får byggsverige stora problem”
Fyra av tio byggföretagare vill anställa fler nästa år
Ökad flexibilitet för företagen i nya arbetsrättsförslaget