Nyheter

Projektledningsbolag går samman

Swepro Project Management AB och PTL ,Prosjekt- og teknologiledelse AS, går samman. Enligt bolagen ska grunden skapas för Nordens ledande företag inom professionell projektledning inom områdena bygg, anläggning, energi och verksamhetsutveckling.

-Vi siktar på att bli projektledare i världsklass. Genom samgåendet den 1 januari 2010, får det nya bolaget möjlighet att lägga större resurser på utveckling av personal, metoder och verktyg, vilket möjliggör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre service, säger Miguel Guirao, Vd för Swepro Project Management AB.

Sven-Erik Nørholm, vd för PTL:
-Vi ser fram emot att bli ett större företag med stor utvecklingspotential och som fortsatt kommer att vara oberoende och personalägt. Vi tror också att det är bra för våra kunder, att skapa ett samnordiskt företag, som från grunden har likvärdig verksamhet och också storleksmässigt är likvärdiga”, tillägger.

Swepro och PTL är båda verksamma inom området Professionell Projektledning. Det nya bolaget kommer att ha över 300 anställda och omsätta drygt 400 miljoner kronor.
Miguel Guirao blir chef för koncernbolaget. Ny Vd på Swepro blir nuvarande vVd Patric Ramberg.