Nyheter

Q-gruppen breddar plattformen

Jan Henriksson, koncernchef och Thomas Lindberg, vd för byggverksamheten.

I juni 2017 fyller Q-gruppen 20 år.

Bolaget passar på att uppgradera kostymen inför firandet.

Jan Henriksson titulerar sig nu som koncernchef i Q-gruppen AB medan Thomas Lindberg tar över det operativa ansvaret för byggverksamheten, där målet är att ha en omsättning på en miljard år 2020.

Inför det kommande 20-årsjubiléet gör byggbolaget Q-Gruppen en stor omorganisation. Byggbolaget har nu fått tillägget Q-gruppen Bygg AB. Ett nytt projektutvecklingsföretag har skapats och Q-gruppen Fastighets AB har nylanserats.

– Vi lanserar tre lådor; bygg, fastighet och projektutveckling, som alla ligger under samlingsboxen Q-gruppen. Vi har jobbat med dessa verksamheter tidigare, men nu tydliggör vi dem samtidigt som vi växlar upp våra fastighets- och projektutvecklingsföretag för att bredda vår plattform och öka vår lönsamhet, säger Jan Henriksson, tidigare vd för företaget som nu axlar rollen som koncernchef, med ansvar för affärsutveckling och projektutveckling.

Det operativa ansvaret för Q-gruppen Bygg AB lämnar han över till Thomas Lindberg, som  tillträdde som vd i oktober. Han kommer närmast från Züblin och har ett förflutet på bland annat NCC.

– Byggbolaget kommer fortsätta vara navet i vår verksamhet. Här har vi vår grundidentitet och vi vill bli både större och duktigare inom bygg. Det är inom nybyggnad av bostäder som vi har majoriteten av våra projekt, säger Jan Henriksson.

Han känner sig trygg med att lämna över till Thomas Lindberg som han ser som en mycket kompetent och kommunikativ ledare med bred erfarenhet, även från anläggningssidan och internationellt. Målet för byggverksamheten är att ha en omsättning på en miljard kronor år 2020.

– Det känns bra att Thomas ska ratta byggskutan vidare. Det känns också rätt att det kommer in nya människor i bolaget med ny energi och nya influenser. Jag har varit vd länge, det är stimulerande men man ska vara på tå hela tiden.

Företaget har även anställt en ny CFO i Torbjörn Ramberg samt vässat organiastionen med nya medarbetare inom projektledning och inköp.

Det var 1997 som Jan Henriksson, då vd på Siabs dotterbolag Rikswapnet, startade Q-gruppen, ett företag som växte fram ur en ambition att utmana de stora aktörerna på stockholmsmarknaden.

– Resan med Q-gruppen har varit, och är än idag, fantastisk. Men såväl omvärlden som marknaden förändras och det gäller att hänga med. Vi står inför en spännande utveckling och har även börjat snegla på regioner utanför Stockholm där vi snart hoppas göra vår första affär.