Nyheter

Rekordköp av Veidekkeaktier

Norska byggkoncernen Veidekke har precis avslutat årets försäljning av aktier till de anställda. Över hälften av de anställda äger nu 19,5 procent av aktierna i bolaget.

I år köptes aktier för rekordbeloppet 58 miljoner norska kronor.

– Jag känner både stolthet, ödmjukhet och motivation när så många av våra medarbetare väljer att köpa aktier i Veidekke, säger koncernchef Terje R Venold i ett pressmeddelande.

Erbjudandet till närmare 6 000 fast anställda i Veidekke var att köpa mellan 50 och 2 000 aktier i bolaget med 20 procents rabatt och med en bindningstid på två år. 1 800 av dessa nyttjade erbjudandet och efter årets försäljning äger 3 300 medarbetare tillsammans 26,2 miljoner Veidekkeaktier.

Terje R Venold kommenterar bolagets strategi vidare:

– I Veidekke är vi övertygade om att medarbetare som äger aktier i bolaget känner större motivation och engagemang i jobbet. I Veidekkes 73-åriga historia har bolaget aldrig gått med förlust. Jag är helt övertygad om att det breda medägarskapet väsentligt bidrar till ökat fokus på lönsamhet och riskhantering och därmed våra goda resultat över tiden. Dessutom ger medägarskapet en större förståelse och kunskap om bolaget i sin helhet.