Nyheter

Ska ansvara för hållbarhet

Lena Hök blir ny Senior Vice President Green & Community Investment på Skanska AB.

Hon kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på Skandia.

Lena Hök kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på Skandia och verksamhetschef för Skandias forskningsstiftelse Idéer för livet. Hon är också medlem i styrelsen för SIDA, Styrelsen för Internationellt Utvecklingsarbetet, och är ordförande för den svenska kommittén för Corporate Responsibility och anti-korruption i den internationella handelskammaren.

– Skanska fokuserar på hållbarhetsområden, som grönt och CI, där vi tror att vi kan påverka mest och bidra på ett positivt sätt till samhället och uppfylla Skanskas löfte om att bygga för ett bättre samhälle. Genom att leverera projekt och fokusera på hur vi genomför dem på ett hållbart sätt för våra anställda, kunder och samhället där vi verkar. Att vara duktiga på hållbarhetsfrågor är en konkurrensfördel men också något som förväntas av oss, säger Christel Åkerman, vice vd, Skanska AB, i ett pressmeddelande.

– Som ett av världens ledande bygg- och utvecklingsföretag har Skanska stora möjligheter att påverka och bidra till en hållbar utveckling. Jag ser stort fram emot möjligheten att delta i det arbetet med att stärka företagets erbjudanden likaväl som för en hållbar utveckling, säger Lena Hök. 

Lena Hök tillträder sin tjänst den 28 augusti.