Nyheter

Stenattack kopplas till nätkommentar

Marléne Eskilsson fick en kilotung sten inkastad genom vardagsrumsfönstret. Hon är övertygad om att ett trädgårdsföretag ligger bakom. – Det känns oerhört hotfullt, säger Marléne Eskilsson som grundat sajten Byggahus.se.

I ett forum på sajten lade en läsare ut en varning för ett mindre trädgårdsföretag, som enligt läsaren inte hade gjort ett bra jobb.

– Varningen hade legat ute ett tag och företaget försökte få mig att ta bort den, berättar Marléne Eskilsson.

Hon uppmanade företaget att ta kontakt med kunden som hade utfärdat varningen och gottgöra felen.

För ett par veckor sedan ringde företagets företrädare igen. Han

skrek och betedde sig hotfullt, berättar Marléne Eskilsson.

Och kvällen därefter kastade någon en sten genom vardagsrumsfönstret. Stenen på 1,3 kilo landade tre meter in i rummet. I skottlinjen stod fåtöljen där hennes tioåriga son brukar sitta. Själv satt hon 50 centimeter bort.

– Jag såg en person springa därifrån. Jag ringde 112 men polisen kom inte. De sa att det inte går att säkra fingeravtryck från en sten. Jag tänker på min familj, det känns oerhört hotfullt, säger hon.

Hon är övertygad om att företaget som fick det negativa omdömet ligger bakom stenkastningen. Av rädsla för repressalier vill hon inte berätta vilket företag det handlar om. Samma kväll raderade hon varningen från sajten.

– Jag känner mig mindre hotad, men det känns samtidigt helt fel att kriminaliteten får vinna, säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning om skadegörelse, men prioriterar inte ärendet. Marléne Eskilsson är inte hörd och någon teknisk undersökning har inte gjorts.

Vd:n för trädgårdsföretaget blir mycket upprörd när Byggvärlden ringer och ställer frågor.

– Nu går ni för långt, nu räcker det för min del, säger hon.

Vd:n uppger att trädgårdsföretaget har polisanmält Byggahus.se fyra gånger. Polismyndigheten i Skåne hittar dock bara en polisanmälan, rubricerad som förolämpning, som handlar om det negativa omdömet företaget fick på sajten.