Nyheter

Straffet för grovt bedrägeri – <br/> ordna fotbollsturneringar

Den före detta Skanskachefen som fälldes för grovt bedrägeri ska göra samhällstjänst i fotbollsföreningen Räppe GoIF. Där ska han bland annat delta i bygget av en klubbstuga.

Den 62-årige mannen fälldes i början av oktober för grovt bedrägeri vid Växjö tingsrätt. Domstolen ansåg att mannen hade låtit Skanska betala cirka 300 000 kronor för hans dotters villarenovering. Mannen förnekade brott men valde att inte överklaga domen.

Domstolen fastställde straffet till 225 timmars samhällstjänst, men skrev att om fängelse hade dömts ut hade påföljden blivit åtta månader.

Ska planera fotbollscuper

Nu står det klart att mannen ska göra sin samhällstjänst vid fotbollsföreningen Räppe GoIF.

– Utöver skötsel av arenan ska han stötta i bygget av vårt nya klubbhus och planera och genomföra cuper och matcher. Vi gick nyligen upp en division och spel i division tre kommer att kräva en del mer jobb, säger Ebba Arnred, före detta ordförande i Räppe GoIF.

Klubbstugan är i det närmaste färdigbyggd, men målning och golvläggning av omklädningsrum återstår.

Mannen börjar sin samhällstjänst den 1 februari och kommer att slutföra de 225 timmarna inom åtta månader.

– Vi är en helt ideell förening, så all hjälp vi kan få är bra. Dessutom ser vi det som självklart att ställa upp för människor som behöver lite hjälp. Vi har tidigare haft personer som har gjort samhällstjänst hos oss, vi ser det som en chans att vara en del av vårt samhälle i vår närmiljö, säger Ebba Arnred.

Aktiv i idrottslivet

Mannen hade en högt uppsatt tjänst på Skanska i Växjö och hade just gått vidare till ett jobb på Skanskas huvudkontor i Stockholm när bedrägerimisstankarna uppdagades. Han slutade sin anställning och betalade tillbaka pengarna innan fallet togs upp i tingsrätten.

62-åringen har även haft en högt uppsatt position inom Växjös lokala idrottsliv.

Har hans bakgrund i idrottslivet haft betydelse för ert beslut att ta emot honom?

– Vi vet att han är en föreningsmänniska och det ser vi som en tillgång, men jag tror inte att vi gör någon specialbedömning för det, säger Ebba Arnred, som lämnade ordförandeposten den 1 december.