Sweco stäms på en miljon

Sweco stäms på en miljon
Swecos arbete var vårdslöst och felaktigt. Det hävdar Arne Fältin, vd på Flens Bostads AB, som stämt teknikkonsulten vid tingsrätten.

1 023 060 kronor. Det är summan som Sweco krävs på i stämningsansökan som Flens Bostad lämnat in till tingsrätten i Stockholm.

Skälet till stämningen är att Sweco beskylls för att ha gjort en felaktig projektering av ett bostadsområde som Flens Bostad byggde för två år sedan.

I stämningsansökan hävdas att den felaktiga projekteringen ledde till att projektet blev lite mer än en miljon dyrare — en summa som nu krävs av Sweco Architects.

Jan Mattsson på Sweco Architects håller inte med om att de gjort fel.

– Vi har olika uppfattning om vad som har hänt i fallet med Flens Bostads AB och därför är det bra om någon annan avgör vem som har rätt, säger Jan Mattsson.

I stämningsansökan skriver advokatfirman Andersson Gustavsson Advokatbyrå KB, som företräder Flens Bostad: ”Den av Sweco utförda projekteringen har varit felaktig och ofullständig. Olika handlingar har inte varit samordnade. Projekteringen är inte fackmannamässigt genomförd. De problem som uppkommit avser husens stomme”.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget