Nyheter

Ulrika Francke lämnar vd-rollen

Ulrika Francke lämnar vd-rollen på Tyréns. Foto: Peter Rutherhagen.

Efter 10 år som vd för samhällsbyggnadsföretaget Tyréns meddelar Ulrika Francke att hon väljer att kliva av rollen som vd. Hon kommer istället att ta en rådgivande roll i Tyréns.

Under Ulrikas tid som vd för Tyréns har företaget växt från 550 till 1900 anställda och verksamheten har expanderat till flera länder. Tyréns omsatte 2 miljarder kronor 2016 och prognosen för 2017 visar fortsatt tillväxt.

– Jag har varit vd för Tyréns i 10 år och vi har haft en fantastisk utveckling. Jag är oerhört nöjd över allt vi åstadkommit tillsammans i Tyréns, och också lite stolt men nu är det dags för någon annan att fortsätta utvecklingen av bolaget, säger Ulrika Francke.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att Ulrika valt att sluta som vd men vi respekterar naturligtvis hennes beslut. Genom en rådgivande roll i Tyréns fortsätter hon att bidra till bolaget genom sitt kunnande inom samhällsbyggnadssektorn. Det är vi mycket glada för, säger Håkan Larsson, styrelseordförande i Tyréns AB, i ett pressmeddelande.

Rekrytering av ny vd har påbörjats. Ulrika Francke fortsätter som vd fram till dess att en ny vd är på plats.