Nyheter

”Vi siktar fortfarande på att ta över Peab Industri”

Styrelsen i Peab Industri nobbade Peabs bud. Skälet är att Peabs aktiekurs har sjunkit rejält sedan erbjudande kom om att byta Peabaktier mot aktier i Peab Industri.

— Vi funderar på vad vi ska göra men vi siktar fortfarande på att ta över bolaget, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab.

Styrelsen i Peab Industri agerar motsägelsefullt. För samtidigt som styrelsen rekommenderar aktieägarna att inte godta Peabs bud har alla sex ledamöterna i styrelsen beslutat att sälja sina aktier i Peab Industri.
— Det är enklare att ta ett personligt beslut. Man är mer försiktig när man ska rekommendera hur andra ska göra, säger Kjell Åkesson, en av ledamöterna i Peab Industri.

Vad tror du händer nu?
— Jag vet faktiskt inte, säger Kjell Åkesson.

Det var den 15 oktober som Peab offentliggjorde att de ville ta över Peab Industri. Som betalning erbjöd Peab tre aktier i utbyte mot två aktier i Peab Industri. Utifrån kursen den 14 oktober då erbjudandet gavs innebar det att aktieägarna i Peab Industri fick en budpremie på 25 procent, alltså ett pris som låg 25 procent över aktiernas värde.

Men sedan dess har aktiekursen sjunkit i Peab. Den 21 november hade budpremien sjunkit till 6 procent. Då beslöt Peab Industris styrelse att rekommendera aktieägarna att nobba budet.