”Vi siktar fortfarande på att ta över Peab Industri”

”Vi siktar fortfarande på att ta över Peab Industri”
Styrelsen i Peab Industri nobbade Peabs bud. Skälet är att Peabs aktiekurs har sjunkit rejält sedan erbjudande kom om att byta Peabaktier mot aktier i Peab Industri.

— Vi funderar på vad vi ska göra men vi siktar fortfarande på att ta över bolaget, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab.

Styrelsen i Peab Industri agerar motsägelsefullt. För samtidigt som styrelsen rekommenderar aktieägarna att inte godta Peabs bud har alla sex ledamöterna i styrelsen beslutat att sälja sina aktier i Peab Industri.
— Det är enklare att ta ett personligt beslut. Man är mer försiktig när man ska rekommendera hur andra ska göra, säger Kjell Åkesson, en av ledamöterna i Peab Industri.

Vad tror du händer nu?
— Jag vet faktiskt inte, säger Kjell Åkesson.

Det var den 15 oktober som Peab offentliggjorde att de ville ta över Peab Industri. Som betalning erbjöd Peab tre aktier i utbyte mot två aktier i Peab Industri. Utifrån kursen den 14 oktober då erbjudandet gavs innebar det att aktieägarna i Peab Industri fick en budpremie på 25 procent, alltså ett pris som låg 25 procent över aktiernas värde.

Men sedan dess har aktiekursen sjunkit i Peab. Den 21 november hade budpremien sjunkit till 6 procent. Då beslöt Peab Industris styrelse att rekommendera aktieägarna att nobba budet.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget