Nyheter

VM-guld till Q-gruppens inköpare

David Pizzoni Elfving, inköpare på Q-gruppen och nybilven världsmästare i bandy. Foto: Susanne Bengtsson

David Pizzoni Elfving är nybliven guldmedaljör i bandy.

Till vardags jobbar han som inköpare på byggföretaget Q-gruppen.

Vi är vinnarskallar som vill göra ett bra resultat både på isen och på jobbet, säger David Pizzoni Elfving, som representerar Hammarby bandy.

I söndags tog Sverige VM-guld i bandy-VM i Sandviken efter finalseger över Ryssland med 4-3.

Senast Sverige vann VM-guld var 2012, men nu lyckades svenskarna bärga guldet efter en stark upphämtning från 1-3 till 3-3, och sedan en avgörande hörna på tilläggstid. I 91:a minuten blev Hammarbyspelaren Adam Gilljam VM-finalhjälten när han slog in 4-3 på en oväntad hörnvariant. 

31-årige David Pizzoni Elving var en av nyckelspelarna i det svenska försvaret. Till vardags spelar han mittfältare eller ytterhalv i Hammarby, dit han kom 2007.  

Parallellt med bandyn har han satsat på en civil karriär i byggbranschen. David Pizzoni Elfving är utbildad byggnadsingenjör på högskolan i Gävle. Sedan 2009 jobbar han på Q-gruppen, där han varit inköpare sedan 2012.

– Efter bandygymnasiet i Sandviken spelade jag med SAIK och då passade det bra att plugga i Gävle. Jag har alltid varit intresserad av bygg, arkitektur och fastigheter och jag har alltid gillat matte.

Q-gruppen är ett stockholmsbaserat byggbolag, en allbyggare som jobbar både med ROT och nyproduktion, bostäder, kommersiella lokaler och offentliga miljöer. 

Läs intervjun med Davis Pizzoni Elfving i nästa nummer av Byggvärlden som kommer ut på onsdag, 8 februari. Där intervjuar vi också Hammarbykollegorna Carl-Johan Rutqvist , försvarare, och Jan Henriksson, vice ordförande, som också kombinerar jobbet på Q-gruppen med bandy.