100 får gå från Finndomo

100 får gå från Finndomo
I slutet av september varslade småhustillverkaren Finndomo 116 medarbetare om uppsägning och stängde sin fabrik i Hultsfred. Nu sägs ytterligare 100 medarbetare upp.

85 av dem som varslas arbetar vid fabriken i Hässleholm och 15 i Hjältevad. 35 av de varslade är tjänstemän. Det är småhusföretagets tredje varsel på bara några månader. I slutet av oktober varslades ytterligare 25 medarbetare i Finndomos fabrik i Renholmen, mellan Skellefteå och Piteå.

— Det känns mycket tungt att behöva lägga ännu ett varsel på kort tid, men det dramatiskt försämrade marknadsläget har gjort det oundvikligt, säger Finndomos vd Staffan Lindquist i ett pressmeddelande.

Den vikande efterfrågan på småhusmarknaden är orsaken till varslen. Branschen räknar med ett halverat småhusbyggande nästa år, jämfört med under 2007.
— Med dessa åtgärder anpassar vi oss fullt ut till den prognos som Trä- och Möbelindustriförbundet och trähusföretagen gjort för antalet påbörjade småhus 2009, det vill säga en minskning av verksamheten med 50 procent, säger Lindquist.

Relaterade artiklar

Obos varslar ytterligare 200 anställda
Småhustillverkaren varslar igen
Obos vd om varslet: En successivt avtagande orderingång sen i somras
Hustillverkare varslar om uppsägning