Blyfria produkter i badrummet

Här presenteras en leverantör vars senaste sortiment av VVS-detaljer produceras blyfritt. Upptäck smarta lösningar som förenklar installationen och gör jobbet mer lönsamt. 

Efterfrågan på blyfria VVS-produkter ökar

En tillverkare som har varit tidigt ute med att erbjuda blyfria produkter, är Trio Perfekta. Deras nya sortiment är också anpassat till de nya branschreglerna Säker Vatten installation, som trädde i kraft den 1 januari i år. Sortimentet består av olika VVS-detaljer som blandarfäste, täck- och väggbrickor och fördelare. Där alla produkter producerats blyfritt.

 Robert Johansson, produktchef på Trio Perfekta, kommenterar sortimentet på följande sätt.

 När vi utvecklar våra produkter väljer vi material med omsorg, och hållbarhet är en viktig aspekt. Efterfrågan på miljösäkra material i byggbranschen ökar, men än så länge är utbudet begränsat då det gäller VVS-produkter. I nuläget är det endast ett fåtal tillverkare som kan erbjuda blyfria produkter.”

Nya branschregler

Från årsskiftet 2021 gäller bland annat nya mått för rörgenomföringar i vägg med tätskikt, för att installationen ska kunna göras mer vattenskadesäker. För att möta de nya kraven, skapades ett nytt sortiment för både rostfria och förkromade produkter. Resultatet har blivit ett utbud av blyfria och installationsvänliga produkter med gemensamma egenskaper;

  • Anpassade efter de nya branschreglerna 2021
  • Kopplingsförsedda produkter är demonterbara
  • Packning mot vägg för ett behagligt montage
  • Modernt formgivna

Fördelare i stället för skåp

En smart och säker lösning som Trio Perfekta erbjuder är påbyggnadsbara fördelare. De monteras på väggbrickor under tvättstället, kanske bakom en skåpdörr. Rörledningen är dold i väggen och alla skarvar hamnar utanför tätskiktet. Därför blir en eventuell vattenläcka lätt att upptäcka.  Installationsmetoden är kostnadseffektiv, då den innebär lägre inköpskostnader och färre arbetsmoment än vid traditionell installation av skåp.

Mer information hittar du på Trio Perfekta

Om Trio Perfekta

Trio Perfekta utvecklar, tillverkar och distribuerar VVS-detaljer som leder vattnet fram till blandaren och till slangen i trädgården. Med alla rör, kopplingar och fästen som krävs för en säker vattenledning. Företaget har varit verksamt sedan 1938 och ingår i BLS Industries, en koncern i VVS-branschen med en stark ställning på den nordiska VVS-marknaden.

Bolagets produkter finns tillgängliga hos VVS-återförsäljare