Nu blir ännu fler av Trios produkter blyfria

Nu blir ännu fler av Trios produkter blyfria

Ett beslut som håller in i framtiden


Trio har under lång tid utvecklat produkter och produktionsmetoder för att avtrycket i miljön ska bli så litet som möjligt. Sedan drygt tjugo år tillbaka ingår en trevärd förkromningsprocess i vår ytbehandling av kopparrör. De senaste årens framväxt av ett sortiment i blyfritt material ger lägre miljöbelastning i alla led, från tillverkning till slutkonsument. I ett stort antal befintliga produkter byter vi nu ut materialet till blyfri mässing. En åtgärd för en fortsatt utveckling av framtidssäkrade produkter.Oberoende bedömningar för din trygghet


Flera av våra produkter är numera miljöbedömda av Sunda Hus och Byggvarubedömningen. Det ger dig som kund tillgång till oberoende information efter fastställda kriterier. Vilka produkter som omfattas hittar du på vår hemsida under ”Miljöbedömningar”.


Våra blyfria blandarfästen bedöms i Sunda Hus databas. Det har resulterat i ett kraftfullt lyft och en bedömning som hamnar markant över produkter i vanlig mässing.

Robert Johansson, produktchef på Trio Perfekta

Många uppdragsgivare kräver i allt högre grad att installationsmaterialet som ingår i deras upphandling ska vara miljömässigt godkända. Hos Trio hittar du ett brett sortiment som gör det lite enklare att leva upp till den kravställningen. Ett sortiment som också omfattas av andra godkännanden och certifieringar där det är relevant.

Mer information hittar du på Trio PerfektaOm Trio Perfekta

Trio Perfekta utvecklar, tillverkar och distribuerar VVS-detaljer som leder vattnet fram till blandaren och till slangen i trädgården. Med alla rör, kopplingar och fästen som krävs för en säker vattenledning. Företaget har varit verksamt sedan 1938 och ingår i BLS Industries, en koncern i VVS-branschen med en stark ställning på den nordiska VVS-marknaden.

Bolagets produkter finns tillgängliga hos VVS-återförsäljare