Nyheter

”Det är mindre hierarki <br></br> i Sverige”

Kieran Deasy har jobbat på Irland, i England och i USA. Men hans svenska fru Åse förde honom till Sverige och jobb på Öresundsbron och Hallandsåsen. <br></br> — Hade jag träffat en amerikansk fru hade jag kanske varit kvar där, säger han.

När irländske Kieran Deasy vann ett green card på lotteri under högskoleutbildningen var tanken att flytta till New York för gott.
— Jag gick ut från högskolan 1993, det var rätt så dåliga tider på Irland då och fanns inte så mycket jobb för ingenjörer, berättar han.

Men i New York träffade han svenska Åse, som jobbade som au pair. Så efter tre år i New York gick flytten till Sverige.

Här jobbade Kieran Deasy först som arbetsledare åt konsortiet Sundlink på Öresundsbron.
— Det var mitt första stora projekt och jag trivdes väldigt bra. Bron kommer att stå i hundra år till, det känns bra att ha varit en del av det. Det är något att berätta för barn och barnbarn, säger han.

Därefter blev han anställd av Skanska, som skickade honom till ett vattenkraftbygge i Sri Lankas djungel.
— Jag var där i fyra år, det var första gången jag jobbade i Asien och det var väldigt intressant.

Sedan hamnade han som platschef för vissa betongjobb på Hallandsåstunneln, där han är kvar i dag.
— Jag känner mig lite halvsvensk nu och har kommit in i den svenska arbetsstilen, säger han.

Vad innebär en svensk arbetsstil?
— Jag har jobbat på Irland, England och USA och där är det väldigt mycket hierarki. I Sverige är det väldigt jämnt. Det är lätt för yrkesarbetare att prata med sin chef. Jag har utvecklat mitt ledarskap väldigt mycket och diskuterar med de anställda för att komma fram till den bästa lösningen. Det är ett sätt att få alla involverade. Jag tror att hela Europa är på väg mot den stilen, den verkar bättre, säger han.

Kieran Deasy

Ålder: 38 år.

Bor:I villa i Helsingborg.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning mot anläggning.

Familj: Frun Åse och dottern Erin, 1 år.

Fritidsintressen: Springer, läser, vistas i naturen.