Här är finalisterna i Årets Byggkvinna

 
Här är finalisterna i Årets ByggkvinnaStephanie Olsson, Emilia Carlman och Emmalena Andersson är finalister i Årets Byggkvinna. Tre kvinnor har chansen att utses till Årets Byggkvinna 2021. Priset syftar till att uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Priset Årets byggkvinna delas ut för första gången i år. Finalisterna valdes noggrant ut av en jury bestående av erfarna branschföreträdare och konkurrensen var tuff mellan de 266 nomineringar som hade skickats in.

De tre finalisterna i Årets byggkvinna 2021 är:

Stephanie Olsson, lagbas, Veidekke
Juryns motivering: Stephanie är en driven snickare som bidrar till att utveckla branschen i flera olika led. Med hennes olika uppdrag som lagbas och styrelserepresentant bidrar hon till att flytta positioner framåt inom sektorn. Med en gedigen bakgrund från branschen banar hon vägen för nya snickare och yrkesarbetare. Hon bidrar till en mer mångfaldig och inkluderande sektor, där hon även skapar ett schysst arbetsklimat.

Emilia Carlman, produktionschef, NCC 
Juryns motivering: Emilia driver branschen framåt med ett stort mod och engagemang. Hon är en inkluderande ledare som aktivt arbetar för att inspirera fler kvinnor till sektorn samtidigt som hon arbetar med att bibehålla talangerna i branschen. Genom hennes arbete bidrar hon till en mer inkluderande och jämställd byggsektor, där hon tar fram nya lösningar och initiativ för att få fler att hitta till branschen. 

Emmalena Andersson, byggchef, Plåtslageri1 
Juryns motivering: Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget hon är verksam inom som branschen. Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen för branschen. 

Mellan den 13-19 april kan alla som vill rösta på sin finalist. "Folkets röst" blir en av sju juryröster och vinnaren tillkännages på ett digitalt event den 23 april.

Här kan ni rösta:>>
 

Om Årets byggkvinna: 
Priset Årets byggkvinna är ett samarbete mellan Byggföretagen och medgrundaren Sandra Mobaraki, även kallad Byggsandra, som tillsammans vill verka för att uppmärksamma kvinnliga förebilder i byggbranschen. 

Jurydeltagare:
  • Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
  • Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki
  • Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
  • Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna
  • Valle Karlsson, förbundsordförande SEKO
  • Jonas Steen, ordförande SME-utskottet och ledamot förbundsstyrelsen, Byggföretagen samt vd F O Peterson & Söner
  • Folkets röst

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!