Nyheter

Här vill ingenjörerna jobba

Fast anställning på innovativa företag väger tungt när ingenjörer får välja sin drömarbetsplats. Det visar en undersökning som Sveriges ingenjörer genomfört. På åttonde plats återfinns ett konsultföretag inom bygg.

Företag som vill vara attraktiva arbetsgivare bör fokusera på trygghet och utveckling för de anställda – åtminstone när det gäller ingenjörer. Det visar Ingenjörsbarometern 2012, en ny undersökning som Sveriges Ingenjörer låtit göra bland sina medlemmar.

Bland de svarande anser 83 procent att en fast anställning är mycket viktigt, medan flexibla arbetstider kommer på andra plats, 75 procent. Tre av fyra tycker även att kompetensutveckling är mycket viktigt. Andra delar som värderas högt är stort utrymme för eget ansvar, befogenheter och utmanande arbetsuppgifter.

Rankinglistan över de mest attraktiva arbetsgivarna toppas av Google, med nästan dubbelt så många röster som tvåan Apple och trean Ericsson. Det är glest med byggföretag på listan, men på åttonde plats återfinns konsultföretaget Sweco.

 

Marie Bergström
[email protected]

 

 

 

10 i topp – rankinglista över mest attraktiva arbetsgivare

1. Google
2. Apple
3. Ericsson
4. Volvokoncernen
5. ABB
6. Scania
7. Volvo Personvagnar
8. Sweco
9. Tetra Pak
10. Ikea 

Ingenjörsbarometern 2012 baseras på en enkät bland drygt 2 700 av Sveriges Ingenjörers yrkesverksamma medlemmar. Där fick de bland annat ange den mest attraktiva arbetsgivaren och ange vad de önskar sig