Nyheter

Jan Severa lämnar som vd i Prime Living

Hans Sandén, med lång erfarenhet av ledande positioner på olika teknik- och fastighetsbolag, tar över rollen som inhyrd VD och koncernchef för Prime Living. Nuvarande VD, Jan Severa, som haft ett tidsbestämt uppdrag, lämnar över posten till Sandén per den 31 augusti.

– Mitt uppdrag som vd och koncernchef har varit tidsbegränsat från återinträdet hösten 2017. Nu lämnar jag med varm hand över till Hans men fortsätter min roll som styrelseledamot i Prime Living-koncernen”, säger Jan Severa, avgående vd och koncernchef,  i ett pressmeddelande från det First North-listade studentbostadsbolaget.

Hans Sandén, partner i konsultföretaget Sevenco, har de senaste 12 åren bland annat haft ledande befattningar i bolag såsom Emtrain, MTR Tunnelbanan AB, Hjältevadshus, Gunnebo Industrier och Siemens Building Technology. Sandén har därmed en gedigen kunskap om både fastighetstillverkning, inhemsk och internationell produktion samt hur man leder företag i förändring och tillväxt.

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget att leda Prime Living framåt och hoppas att min erfarenhet blir en stor tillgång för koncernen. Det är en stor styrka att ha nära tillgång till Jans gedigna kunskap om företaget, vilket kommer ge mig en snabb insyn i hela affären, säger Hans Sandén, som tillträder som inhyrd VD och koncernchef.

Jan Severa kommer under en övergångsperiod att agera rådgivare till Hans Sandén och därefter enbart fortsätta som styreledamot i Prime Living med fokus på att utveckla Prime Living på olika marknader.