Nyheter

Lars Tengvall har gått ur tiden

Lars Tengvall, mångårig styrelseledamot i Byggcheferna, har avlidit.

Lars Tengvall, mångårig styrelseledamot i Byggcheferna, har avlidit efter en tids sjukdom. 

Lars Tengvall var ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse sedan 2008 och under 25 års tid vice ordförande i Byggchefernas styrelse.

Med sin kunskap i de fackliga frågorna och sitt engagemang som facklig företrädare för Ledarna verkade han för att alla ska kunna arbeta och må bra på lika villkor. Han brann för chefers förutsättningar i samhällsbyggnads­sektorn, och hans tro på människors lika värde var hans starka drivkraft.

Under sina 25 år i Byggchefernas styrelse har han drivit viktiga branschfrågor som nollvision mot olyckor och mångfalds. och jämställdhetsfrågor. 2007 tilldelades Lars Tengvall utmärkelsen Årets Mångfaldschef av tidningen Chef.

– Lars ville sällan vara frontfiguren men ligger bakom flera stora och viktiga initiativ som går långt tillbaka i tiden. Bland annat var det han som tillsammans med sin vän och parhäst Lars Bergqvist tog initiativ till den kanske viktigaste insatsen för jämställdhet som har gjorts i byggbranschen: kampanjen Stoppa machokulturen, säger Jeanet Corvinius, ordförande i Byggcheferna.

Andreas Miller, förbundsordförande i Ledarna, minns Lars Tengvall som mycket engagerad, kompetent och varm person.

– Med Lars har vi mist en person med stort engagemang, genuin kunskap om sin bransch och mycket mogen klokskap. Inom Ledarnas förbundsstyrelse var Lars en person som hade en stor facklig kunskap och alltid värnade Ledarnas balans mellan fackförbund och chefsorganisation. Vi kommer sakna hans trygga skånska röst och hans bullrande skratt i och utanför styrelserummet. Vi känner stor tacksamhet för allt Lars har bidragit med under alla år och våra tankar går i denna stund till hans familj, säger Andreas Miller på Byggchefernas hemsida.

Lars Tengvall arbetade som projektchef på NCC. Till sommaren skulle han ha gått i pension.

Den 3 januari publicerade Byggvärlden en intervju med Lars Tengvall, bland annat med anledning av att han valt att lämna Byggchefernas styrelse. Läs hela intervjun här>>

logo
Susanne Bengtsson