Jobb

Hållbarhetsspecialist med inriktning bygg

Har du en bakgrund i byggbranschen och vill arbeta med hållbarhetsfrågor? Tror du dessutom på upphandling som ett verktyg för att förbättra samhället? 

Upphandlingsmyndigheten söker nu en driven medarbetare som vill arbeta inom området hållbar upphandling av bygg och anläggning. Vår ambition är att utveckla den hållbara offentliga affären och ge ett tillgängligt och praktiskt tillämpbart stöd till nytta för våra kunder. Vi arbetar proaktivt och lyhört för att kunna ge mesta möjliga nytta utifrån våra målgruppers behov.  

Arbetet bedrivs i samarbete med kollegor med andra expertkompetenser på myndigheten. Vi samverkar också i stor utsträckning med andra myndigheter och organisationer, såväl nationella som internationella. I den här tjänsten får du utvecklande arbetsuppgifter inom hållbar offentlig upphandling!  

I arbetsuppgifterna ingår att  

 • utveckla och uppdatera hållbarhetskriterier och upphandlingsstöd inom byggområdet  
 • leda arbetsgrupper med externa deltagare  
 • delta i eller driva projekt kopplat till byggområdet  
 • ta fram stödmaterial och delta i kommunikationsåtgärder inom området hållbar upphandling  
 • ta emot och svara på specifika frågor relaterade till hållbar upphandling och myndighetens uppdrag.  

Du ska ha  

 • relevant akademisk utbildning  
 • kunskap inom bygg eller anläggningsområdet
 • erfarenhet av att arbeta praktiskt med hållbarhetsfrågor  
 • god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska.  

Det är meriterande om du även har  

 • erfarenhet från fastighets-, bygg- eller anläggningsområdet
 • erfarenhet från leverantör av byggmaterial med betydelse för hållbart byggande
 • kunskap om klimat, miljö och hållbarhet ur ett livscykelperspektiv inom bygg-, fastighet- eller anläggningsbranschen 
 • kunskap om lagar och regler inom byggområdet.  

Om dig  

Vi söker dig som har ett stort samhällsintresse och som tror på möjligheterna med offentliga affärer. Du är självgående och har en förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar. Du har god samarbetsförmåga och söker gärna samverkan med kollegor och omgivning. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.  

Om Upphandlingsmyndigheten  

Upphandlingsmyndigheten jobbar för att de offentliga affärerna ska göra största möjliga nytta för samhället. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Tillsammans med andra verkar vi för att fler ska använda den offentliga köpkraftens styrka och möjlighet att bidra till samhällets hållbara omställning och en säker försörjning.  

Vi är en modern myndighet som samlar en bredd av kompetenser. I dag är vi cirka 80 medarbetare. Hos oss är det viktigt med samverkan och samarbete i genomförandet av vårt uppdrag, både internt och externt. Vi har en flexibel arbetsplats med tillgång till ljusa och nyrenoverade lokaler i Solna, nära allmänna kommunikationer. Läs mer om vårt uppdrag och oss som arbetsgivare på vår webbplats.  

Anställningen   

Vi söker en medarbetare för tillsvidareanställning med tillträde snarast. Anställningen är på heltid. Vi anser att olikheter berikar och strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.    

Ansökan   

Skicka din ansökan via vårt rekryteringssystem senast söndag den 28 maj 2023. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Välkommen med din ansökan!  

För mer information, kontakta:   

Sofia Mårtensson, tillförordnad enhetschef Upphandling och marknad, 08-586 217 64   

Henrik Grönberg, Saco-S, 08-586 217 16