Nyheter

Mulle Meck flyttar till Järvastaden

Mulle Meck och hans mojänger av allehanda slag kommer att slå ner bopålarna i Järvastaden, Stockholms nya stadsdel. En utomhusparklek som öppnas innan sommaren ska ha barnboksfiguren och hans kamrater som tema.

Mulle Mecks lekpark byggs i samarbete med hans upphovsmän George Johansson och Jens Ahlbom.
— Så vitt vi vet blir Mulle Mecks lekpark i Järvastaden helt unik, ingen annanstans finns en temapark baserad på en känd barnboksfigur som kommer att vara helt gratis för allmänheten att besöka, säger Alf Carlsson, vd för Järvastaden, som ägs av Skanska och Vasakronan.

Det bästa Mulle Meck vet är mojänger och molijoxer, han är en riktig problemlösare som ägnar mycket tid åt att jobba i sin verkstad.
— Det finns inget som kan kallas skrot! Bara gamla saker som går att använda på nya sätt, säger Mulle Meck själv om sin sysselsättning.

Lekparken ska vara äventyrlig i utformningen och dessutom gratis att besöka. Den skapas under ledning av scenografen Tor Svae, som bland annat har byggt det mesta på sagomuseet Junibacken i Stockholm.

Järvastaden är ett av Stockholms största byggprojekt. 2018 beräknas omkring 12 000 personer bo i de nära 5 000 bostäder som byggs i området.