Nyheter

Nya Triangeln slog upp portarna

Idag öppnades Triangelns nya lokaler i Malmö. Besökarna fick se plan 1 av den nybyggda delen för första gången. Fem nya shoppinggator, döpta av Malmöbor i en tävling, invigdes också.

Shoppinggatorna ska heta Stationsgatan, Konstgatan, High Street, Välgången och Triangelpromenaden.

Efter utbyggnaden kommer Triangeln att ha 150 butiker, restauranger och caféer och totalt 35 000 kvm uthyrbar yta. Nya Triangeln har utformats på ett sätt som tilltalar de människor som trivs i citymiljö. Inredning och färgval har utformats för att passa den urbana shopparen.

–  Triangeln är unikt genom att det ligger mitt i stan och samtidigt är enkelt att ta sig till med egen station och bra parkeringsmöjligheter. Triangeln är en handelsplats där man kommer att trivas och vilja återvända, säger Arne Johansson, Centrumchef Triangeln.

Triangeln är innerstadens största handelsplats med ett stort utbud och varierad service. Triangeln blir en integrerad del av staden med närhet till lokaltrafik och för gående ligger det mitt i city. Dessutom erbjuds parkeringsmöjligheter med mer än 900 P-platser.

För de konstintresserade fanns konstnären och Triangelnbon Tonie Roos på plats under invigningen. Hennes färgstarka målningar pryder pelarna i nya ingången från Friisgatan till Triangeln.

Anders Kjellin, Regionchef Syd Vasakronan, Ulrika Lindmark, NCC och Arne Johansson, Centrumchef Triangeln höll ett kort invigningstal och därefter öppnades portarna till den nybyggda delen.