Serneke bygger Lidls nya huvudkontor

 
Serneke bygger Lidls nya huvudkontorIllustration: Fassade Serneke Bygg blir entreprenör för bygget av Lidl Sveriges nya huvudkontor i Barkabystaden i Järfälla kommun. Sernekes entreprenad beräknas starta under hösten 2018 och ska enligt planen vara färdigställd kring årsskiftet 2019–2020.

Lidl Sverige expanderar kraftigt med målet att ha 200 butiker i Sverige under 2020. En del i expansionen är det nya huvudkontoret på 15 000 kvadratmeter som Serneke nu ska bygga. I entreprenaden ingår även byggnation av en ny butik på 2 500 kvadratmeter som kommer att ligga i anslutning till kontoret. Ambitionen är att byggnaderna kommer att certifieras enligt Breeam nivå Excellent.

– Vi är väldigt glada att få bygga det nya huvudkontoret åt Lidl Sverige i en väldigt spännande del av huvudstadsområdet där det händer mycket just nu. Det är för oss en strategiskt viktig order såväl avseende beställare som storlek på projektet. Med detta projekt breddar vi vår produktportfölj ytterligare i regionen, helt enligt vår plan, säger Fredrik Elmgren, regionchef Serneke Bygg Öst, i ett pressmeddelande.

– Vi är jätteglada att avtalet med Serneke är i hamn och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete för att bygga vår nya verksamhetshub med huvudkontor och intilliggande butik, säger Johan Augustson, Sverigechef på Lidl. 
Sernekes entreprenad beräknas starta under hösten 2018 och ska enligt planen vara färdigställd kring årsskiftet 2019–2020.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!